• image

Organisatieopstelling

een krachtige en doeltreffende aanpak

 

Wat is er binnen onze organisatie aan de hand? Er is getraind, er zijn heidagen geweest… maar we komen er niet uit. Een organisatieopstelling werkt diep en direct doordat u in korte tijd in contact komt met de kern van uw vraag.

Vragen kunnen zijn: waar komen die politieke spelletjes in de organisatie toch vandaan? Waarom is er zoveel ontevredenheid onder de mensen? Wat doen we met de “wandelgangencircuits”en de negatieve sfeer binnen de organisatie? Hoe komt het dat de nieuwe directeur niet geaccepteerd wordt?

vertrouwen hersteld
De directie van een zorginstelling is losgezongen van de rest van de organisatie. De situatie werkt op alle niveaus verlammend en leidt tot stress en hoog ziekteverzuim. De directeuren hebben de moed en bereidheid hun verantwoordelijkheid te nemen en willen dieper kijken wat er gedaan kan worden aan deze situatie. Zij kiezen voor een aanpak die helderheid en een handelingskader biedt om de ongewenste situatie te beëindigen. In de opstelling worden de directie, de teammanagers de klanten en later de verzekeraar gerepresenteerd door mensen die een rol op zich nemen. De opstelling ontvouwt zich onder deskundige leiding en de directieleden zien als toeschouwer de patronen en het oude zeer binnen de organisatie. Een dagdeel blijkt voldoende te zijn om helder te krijgen wat er diep onder de oppervlakte speelt en hoe de directie hierin haar verantwoordelijkheid kan nemen om op een effectieve manier met de andere betrokkenen de lucht te klaren. Er is nu ruimte om het geschade vertrouwen te herstellen.

 

We gaan graag met u in gesprek om te bekijken of een opstelling ook voor u/uw organisatie een passende oplossing kan bieden.

 

 

 

Direct contact

Emailadres:
Onderwerp:
Bericht: